Gohkhale metoda Ples Tehnike sprostitve Blog

Knjiga o Gokhale metodi: Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih

priporoča knjigo o Gokhale metodi

Rešite se bolečin v hrbtu v osmih korakih

avtorice Esther Gokhale

Št. strani: 244
Leto izida: 2015
Jezik: slovenski
Vezava: mehka
ISBN/EAN: 978-961246555-1
Mere izdelka: 27 x 20,5 cm
Založba: Stella
Prevajalka: Matejka Križan
Strokovni pregled: Sabina Blumauer

Pozabite, kar ste mislili, da veste o dobri drži. Sprejmite naravno, zdravo držo, ki jo imajo atleti, otroci in ljudje tradicionalnih družb po vsem svetu. Osvobodite se bolečin in poškodb.

Pravilna drža omogoča ljudem po svetu, da nosijo težak tovor kilometre daleč, brez da bi izkusili bolečine v hrbtu. Njihovo znanje lahko uporabite, da boste živeli naravno, brez bolečin.

ODKRIJTE držo in gibe, ki omogočajo mladim in starim v tradicionalnih družbah, da živijo vse življenje brez bolečin.

NAUČITE SE, kako obvarovati vaš hrbet pred bolečinami brez zdravil, operacije ali vadb, ki tratijo vaš čas.

PREOBLIKUJTE sedenje, stanje, hojo in sklanjanje v udobne gibe, izvajanje katerih vas dejansko naredi bolj zdrave.

UŽIVAJTE v revolucionarnih tehnikah, ki sproščajo pritisk na hrbtenico, izboljšajo prekrvavitev in sproščajo mišice, medtem ko delate za računalnikom, gledate TV ali spite.

Skoraj 90% odraslih Američanov trpi zaradi bolečin v hrbtu in številka še narašča. Zakaj to stanje prizadene tako veliko ljudi v industrializiranem svetu, medtem ko nekatere dežele poročajo le o 5% odraslih, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu?

V dolgem iskanju glavnega vzroka za bolečine v hrbtu je Esther Gokhale študirala na Aplomb Institutu v Parizu in prepotovala dele sveta, kjer je bolečina v hrbtu skoraj nepoznana. Njeno raziskovanje jo je odpeljalo v oddaljeno Burkino Faso, podeželsko Portugalsko in v ribiške vasi Brazilije. To, kar se je na vsakem izmed teh področij naučila, je spremenilo življenje na tisoče ljudem. Starodavna modrost telesa, ki je ohranjena v gibih tkalcev, mlinarjev in kmetov bolj tradicionalnih družb, varuje pred bolečino in krepi zdravje.

Prvič so ti vpogledi strnjeni skupaj v korak-za-korak vodniku, ki je bil oblikovan zato, da pomaga tistim, ki trpijo zaradi bolečin v hrbtu, svoje telo prevzgojiti in znova pridobiti držo, za katero so bila naša telesa razvita.

— LUCA CAVALLI-SFORZCA, zaslužni profesor genetike, Zdravstvena šola univerze Stanford, avtor The History and Geography of Human Genes

O avtoriciEsther Gokhale

(Go-clay) je bila vse svoje življenje vključena v integrativne terapije. Kot mlado dekle je odraščala v Indiji, kjer je pomagala svoji materi, medicinski sestri, zdraviti zapuščene dojenčke, ki so čakali na posvojitev. To zgodnje zanimanje jo je vodilo v študij biokemije na Harvardu in Princetonu, kasneje pa tudi v študij akupunkture na Šoli za orientalsko medicino v San Franciscu. Potem ko se ji je po prvi nosečnosti in neuspešni operaciji bolečina v hrbtu priplazila nazaj, je začela s svojim življenjskim križarskim pohodom, da bi našla rešitev za bolečino v hrbtu.

Študij na Aplomb Institute v Parizu in leta raziskav v Burkini Faso, Indiji, na Portugalskem in drugod so pripeljali do nastanka Metode Gokhale SM, ki jo zadnjih petnajst let poučuje v svojem wellness centru v Palo Altu.

Obiščite jo na www.egwellness.com ali ji pišite na esther@egwellness.com.

Naročilo knjige

Čisto preprosto, v obrazec vpišite vaše podatke in knjigo boste prejeli v nekaj dneh. Za več informacij pišite na sabina@gokhalemethod.com.
Cena knjige:
34,90 €
(mehka vezava)
Poštnina
Pri plačilu preko plačilnega naloga: 2,90 €
Pri plačilu po povzetju: 4,90 €
Pri osebnem prevzemu se o času in kraju prevzema dogovorite preko e-mail naslova.

Ime in priimek

Podjetje (samo za podjetja)

Ulica in hišna številka

Poštna številka

Kraj

E-pošta

Izberite način plačila

Strokovni pregled knjige je opravila

Sabina Blumauer učiteljica Gokhale metode

Po izobrazbi sem biologinja, ki jo od nekdaj privlači in navdihuje narava in naravni cikli, gibanje ter starodavne modrosti. Poleg raziskovanja povezanosti človeka in narave sem že več kot 10 let predana plesu. Kot inštruktorica in plesalka swing in blues plesa že leta z veseljem delim svoja znanja o telesu, komunikaciji itd. Gokhale metoda je nadgraditev te moje strasti do gibanja, telesne drže in poučevanja. Je večno in učinkovito orodje, ki razbremeni moje telo in mu omoča, da deluje najbolj optimalno in zdravo.

E-mail: sabina@gokhalemethod.com, Telefon: 031 880 220

Naročite se na brezplačne
e-novice!

Vpišite vaš email naslov in redno boste obveščeni o novostih.

PRIJAVA

Naročite se na brezplačne e-novice!

Vpišite vaš email naslov in redno boste obveščeni o novostih.